اتوماسیون اداری

صفحه ایمیل کاربران

اوقات شرعی

درباره مرکز پژوهش‌های غلات

 

مرکز پژوهش‌های غلات ایران یک مرکز علمی، پژوهشی است که توسط شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران حمایت می‌شود. این مرکز در سال ۱۹۷۴ میلادی (۱۳۵۱ شمسی) همزمان با مکانیزه کردن طرح نان شکل گرفت و با توجه به نیاز کشور به تحقیقات بیشتر بر روی گندم، آرد و نان گسترش یافت. هدف این موسسه انجام آزمایشات علمی و فراهم آوردن خدمات فنی مناسب در زمینه‌های گندم، آرد و نان همانند بسیاری از جوانب فنی تولید نان می‌باشد.

این مرکز زیر مجموعه شرکت بازرگانی دولتی ایران بوده و کلیه هزینه‌ها و بودجه مربوط به مرکز به اضافه امتیازات ویژه‌ای که با خرید گندم از کشاورزان بدست آمده و برای انجام آزمایشات مرتبط و نیز گسترش آزمایشگاه‌های استان‌ها استفاده می‌شود بر عهده دولت می‌باشد.

عمده وظایف مرکز بدین شرح است:

  1. تعیین مشخصات کیفی گندم‌هایی که در ایران کشت و توسط کشاورزان به شرکت بازرگانی دولتی ایران فروخته می‌شوند.
  2. ارائه مناسب‌ترین روش اختلاط گندم‌ها به منظور اصلاح و بهبود کیفیت آرد و نان.
  3. بررسی و مطالعه در جهت انتخاب مناسب‌ترین روش نگهداری و ذخیره‌سازی گندم و آرد در سیلوها، انبارها و سایر مکان‌های نگهداری.
  4. ارائه روش‌های مناسب به منظور تولید نان‌های سنتی و نان‌های حجیم.
  5. ارائه خدمات پژوهشی، آزمایشگاهی و آموزشی به سازمان‌های دولتی و غیردولتی.
  6. انجام سلسله آزمایش‌های کنترل کیفی متعدد بر روی گندم‌های وارداتی با توجه به سیاست استاندارد ایران. در طول دو دهه اخیر مرکز پژوهشی، آزمایشگاهی و آموزشی غلات برنامه‌های پژوهشی، علمی و فنی بسیاری در بهبود کیفیت گندم‌های داخلی اجرا کرده است.
  7. بررسی و ارائه ویژگی گندم‌هایی که در قراردادهای خارجی خریداری می‌شوند.
  8. ارائه استانداردهای آرد گندم برای متقاضیان مختلف بررسی و مطالعه فرمول و روند تولید انواع نان‌های ایرانی از آن جمله است . امروزه با گسترش امکانات و تسهیلات این موسسه و همکاری و ارتباط مناسب با سایر مراکز علمی مثل وزارت بهداشت، موسسه غذا و تغذیه ایران، سازمان استاندارد، سازمان تحقیقاتی، کشاورزی و دانشگاه‌های مرتبط با این رشته این مرکز را به یکی از مناسب‌ترین مراکز تحقیقاتی غلات و فرآورده‌های آن تبدیل کرده است.

تلاش‌های زیادی در جهت تقویت موقعیت مالی و موجودیت این مرکز به عنوان یک مرکز علمی تحقیقاتی انجام گرفته است. باتوجه به میزان مسئولیت و وظایف، مرکز پژوهش‌های غلات به پنج گروه تحقیقاتی زیر و چند کمیته اختصاصی تقسیم شده است:

  • حوزه مدیریت و امور اجرایی
  • گروه تحقیقاتی، آزمایشگاهی خرید و نگهداری غلات
  • گروه تحقیقاتی، آزمایشگاهی کنترل کیفی غلات
  • گروه تحقیقاتی پژوهش و مطالعات اقتصادی و اجتماعی غلات
  • گروه تحقیقاتی، آزمایشگاهی صنایع پخت
  • گروه تحقیقاتی، تکنولوژی تولید آرد

همکاری و هماهنگی شش واحد فوق‌الذکر و کمیته آموزشی زمینه را برای ارائه آموزش به کارآموزان و همچنین سلسله آموزش‌های تخصصی را برای کارکنان شرکت بازرگانی دولتی ایران، کارشناسان سازمان‌های دولتی و غیردولتی و دانشجویان دانشگاه‌های مختلف متناسب با نیاز آنها ایجاد کرده است.

 

پیام نوروزی مقام معظم رهبری

اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال

تقویم روز
مهر ۱۳۹۶
ش ی د س چ پ ج
« شهریور    
۱۲۳۴۵۶۷
۸۹۱۰۱۱۱۲۱۳۱۴
۱۵۱۶۱۷۱۸۱۹۲۰۲۱
۲۲۲۳۲۴۲۵۲۶۲۷۲۸
۲۹۳۰  
دستورالعمل

امور آسیب دیدگی و کسري کالا

دستور العمل خرید گندم کیفی 96

دستورالعمل دانه‌هاي روغني

دستورالعمل واردات-نگهداری کالا